Sepak bola Internasional

Sepak bola Internasional

Sepak bola tetep ndhominasi Olah Raga Internasional

Hot

Monday, January 1, 2018

Sepak bola tetep ndhominasi Olah Raga Internasional

January 01, 2018 7

Game sing paling apik ing donya iki yaiku bal-balan. Senadyan kasunyatan manawa dadi kepala negara paling ing Eropah, game iki wis bubar bubar nyedhiyakake ketenaran ing Amerika Serikat sajrone dekade terakhir.

Ing jaman saiki, sepedha bola-bali bola-bali bali menyang Eropa abad pertengahan kanthi werna jenuh karo budaya Tionghoa. Prinsip formal ora dikonfirmasi nganti 1848 nalika kumpul ing Universitas Cambridge nyusun aturan. Sakliyane dekade iki, standar kasebut diowahi kanthi maneka warna asosiasi sing beda-beda sing dikarepake kanggo nguatake kelompok-kelompok sepak bola dhewe. Wiwit wiwitan taun 1900-an, sepak bola dipérang manèh kanthi wiyar lan maneka warna badan makili sing disusun kanthi tujuan pungkasan kanggo nglatih manajer lan ngembangaké saingan ing saindhenging donya. Sepakbola pisanan ditambah ing musim panas Olimpiade ing taun 1900 ing Paris, Prancis. Iki nyebabake pangembangan FIFA, asosiasi sing nyebabake pemandangan bal-balan ing saindhenging donya.

Wonten ing wekdal punika, kepemimpinan kepala bal-balan punika Piala Donya FIFA. Kompetisi iki wis dianakaké ing interval biasa wiwit taun 1930, kanthi pengecualian ing tengah Perang Dunia II. Narik kawigaten para pamimpin bangsa minangka pemain nasional lan ngetrapake bangsa liya marang bangsa liya. Babak kualifikasi provinsi dianakaké ing papat wektu kaping papat taun antarane Piala. Saklompok 32 kelompok wis ilang ing wektu nyata. Siji bangsa main kanggo kabeh kompetisi lan nyetel umum supaya mlaku luwih sethithik tinimbang sasi. Ing titik nalika lapangan diwatesi mung rong klompok, padha muter judhul pangalihan sing nemtokake juara umum. Piala Donya pancen gedhe ing antarane acara-acara sing paling akeh ditonton ing planet iki. Sekitar 750 yuta individu nganggep judhul pangalihan ing TV ing taun 2006.

Sanajan Piala Donya FIFA, akeh pemain uga duwe minat marang asosiasi ahli ing Eropa lan Amerika Serikat. Pemain paling apik sing mbayar jumlah total awis lan akhire dadi jenius ing saindenging donya. Asosiasi sepakbola asring wis diwiwiti wiwit ing Amerika, durung berkembang ing pasar sing cukup larang.

Sepakbola wis ngupayakake kacilakan ing akeh tlatah ing donya, utamane nggawe negara. Iki minangka bagian paling larang amarga prinsip-prinsip sing gampang lan ukuran sethithik piranti sing diputer. Dadi kanggo njaluk pertandhingan, kabeh sing perlu yaiku lapangan sing mbukak, bal, lan pendekatan kanggo mriksa wilayah sing objektif. Unsur iki ndadekake game dadi jembar sing gedhe kanggo bangsa-bangsa sing paling rusak.
Read More